© 2016 by SALT Architects

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Houzz Icon
  • White Pinterest Icon

 

The property, situated within the Westwood Area of the Beverley Conservation Area, on the south side of Westwood Road, is a Grade II listed building.


Formerly a single family house built by the Hodgson family in the mid 19th Century standing in seven acres of grounds, the proposed works included the demolition of a single storey garden room and utility extension and the erection of a two storey extension to form a new kitchen, dining space and utility as well as bathroom, bedroom and dressing room.  Replacement of the existing roof lights enhanced the lighting quality of all of the spaces and the functionality of the dwelling was ehanced with the formation of a family bathroom within a bedroom space and changes to the existing bathroom layouts.

The scheme aimed to provide improved family accommodation, creating spaces that are more appropriately scaled for the size of the existing principal rooms, creating a contemporary family home whilst respecting proportion and scale of the existing listed building.​​ Working with high quality materials and craftsmanship, the demolition of the existing single storey extensions and reinstating of a two storey extension more in keeping with the original wing of the house,has created a footprint more in keeping with the original victorian building.

 

Not only has the appearance of the building itself been enhanced but also that of the conservation area.

WESTWOOD HALL